facebookБлизнаците Камерън и Тайлър Уинкълвос ще се обърнат към върховния съд на САЩ със своето дело, според което Марк Цукерберг е откраднал от тях идеята за Facebook, съобщи pcceni.bg. Въпреки че през 2008 г. беше сключено споразумение между братята и социалната мрежа, по-късно те обжалваха решението с аргумента, че от Facebook са излъгали за цената на акциите си.

Все пак, в средата на април апелативния съд отхвърли жалбата на близнаците Уинкълвос. В решението се казваше, че "братята са сключили споразумението с помощта на екип от адвокати и финансов съветник" и то не може бъде променено.

Претенциите на Уинкълвос са в това, че Facebook обявява цена на една акция от 35.90 долара, като прикрива факта, че бордът на директорите е одобрил вътрешна цена от 8.88 долара на акция. Това значи, че близнаците получават 4 пъти по-малко акции в компанията заради изкуствено завишената цена.

Най-вероятно обаче, Тайлър и Камерън Уинкълвос ще трябва да се задоволят със сключеното през 2008 г. споразумение на стойност 65 милиона долара, коментират от pcceni.bg. Върховният съд на САЩ най-често разглежда дела, при които има конфликтни отсъждания на по-ниска инстанция. В този случай обаче, жалбите на близнаците Уинълвос бяха отхвърлени на два пъти. Така е доста малко вероятно върховният съд да разгледа това дело.