Facebook планира да интегрира услугите в приложенията Instagram, WhatsApp и Facebook Messenger, съобщи New York Times.

Идеята е трите приложения да останат като самостоятелни, но да бъдат свързани на по-дълбоко ниво, така че изпратените от една апликация съобщения да могат да пътуват между всички приложения.

Идеята е личен проект на основателя на Facebook Марк Зукерберг.
Пред BBC от Facebook обясняват, че това е началото на "дълъг процес".

Ако интегрирането на приложенията стане факт, това би означавало, че потребителите на Facebook ще могат да комуникират директно с потребители, които имат профили например само в WhatsApp. Сега това не е възможно, защото апликациите нямат общо ядро.

От New York Times пишат, че работата по проекта вече е започнала. Очаква се сливането да е факт до края на настоящата или до началото на следващата година.

Идеята на Зукерберг е да улесни потребителите, така че те да не губят много време между различните апликации.

Чрез ефективно присъединяване на всичките си потребители към една масова група Facebook ще може и по-ефективно да се конкурира с услугите на Google за съобщения и iMessage на Apple, тълкува новинарският технологичен сайт The Verge.

Все пак във Facebook протичат множество дискусии и дебати за това как ще работи системата в крайна сметка. От компанията уверяват и че работят за това да направят продуктите си "криптирани от край до край".

Facebook, WhatsApp и Instagram се сринаха в цял свят

Facebook, WhatsApp и Instagram се сринаха в цял свят

Много често се виждаше празен екран...