Във facebook се появи група българи, които призовават медиите и обществото поне за 24 часа да спрат да пишат и отразяват дейността на премиера Бойко Борисов.

Вече над 550 души (като бройката непрекъснато расте) са подкрепили инициативата „Ден без Бойко Борисов".

Нека в деня на последните парламентарни избори - 5-ти юли - да не бъде споменавано името на премиера поне за 24 часа", призовават активните граждани в социалната мрежа.
Към искането си те допълват, че няма значение дали Борисов е постигнал нещо значимо или е направил някой гаф и си пожелават поне един ден да си лежат на сянка, да отпиваме коктейла си и да не дискутират правителството и в частност премиера.

„Нека българските медии изоставят поне за ден стария албански модел "Добър вечер, Енвер Ходжа!" и се съсредоточат върху по-важни теми от сорта на: цената на бирата и цацата, пияните британци из морските курорти, трансферните саги из А група, новите хитове на Лейди Гага и Милко Калайджиев и не на последно място гръдната обиколка на Преслава".

Организаторите бързат да съобщят и, че инициативата им не е насочена по никакъв начин срещу партия ГЕРБ или срещу министър-председателя Бойко Борисов.
Те уточняват, че просто търсят начин за протест срещу организираната и неорганизираната „медийна лакейщина и опитите една личност да бъде изтъкната над останалите, без винаги да има повод".

„Разбираме, че в България министър-председателят заема най-основната функция в изпълнителната власт, но сме против това всички постижения на правителството да бъдат приписвани лично на него и да се прави репортаж за всяко едно рязане на лента от негова страна по подобие на другаря Владимир Владимирович Путин в братския СССР, пардон Русия", се казва още в съобщението, публикувано в социалната мрежа.

„Както ЕС, така и ние не отричаме успехите на сегашното управление в множество сфери, но пренасищането на медийното пространство с една политическа личност създава усещане за автокрация", завършват обръщението си организаторите.

В социалната група организаторите са публикували и карикатура на част от правителството на ГЕРБ.

Военният министър Аню Ангелов, вътрешният министър Цветан Цветанов, финансист номер 1 Симеон Дянков, културният министър Вежди Рашидов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева са застанали един до друг, облечени в бели тениски с надпис „I love Boyko" („Обичам Бойко") и изрисувани червени сърца. Само вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов е със слушалки на ушите.

„Комуняги, нищо няма да постигнете с тия каузички и събития...Колко мъка има само на тоя свят...";  „Комунизмът ще победи!";  „И без това рядко споменавам това име.  И винаги е в разговор с глупаци. Бас държа, че този ден ще ви е черен, защото мислите ви ще са обзети само и единствено с неспоменаването на Бойко Борисов! (Ето че го споменах)", са само част от негативните коментари.

Иначе останалите подкрепят инициативата.