самоубиецКомпанията Foxconn е записала 218 милиона долара загуби за финансовата 2010 година, съобщи pcceni.bg. Тези числа са по-високи от прогнозите на анализаторите и доста по-лоши от 38.6-те милиона долара печалба, генерирани през 2009 година.

След основните причини за загубите, един от най-големите хардуерни производители в света на технологиите посочва по-високите данъци, по-силната конкуренция, както и преструктурирания в компанията. Не на последно място е и вълната самоубийства, която донесе черна слава на Foxconn през изминалата 2010 година. Тя принуди тайванската компания, повечето от чиито фабрики са в Китай, да вдигне заплатите на работниците си.

Тепърва предстои да видим дали тези загуби ще повлияят на продукцията на Foxconn. Сред най-големите нейни клиенти се отличават имената на Microsoft, Apple, Acer, Samsung, Sony, Sony Ericsson, Nintendo, Nokia, Dell, Intel и Asus.

При едно вдигане на цените с цел покриване на загубите, това несъмнено ще се отрази и на нас, крайните клиенти, смятат от pcceni.bg.