айфонКомпанията Foxconn има сериозни трудности в произвеждането на достатъчно смартфони iPhone 4, както и таблети iPad 2. Това съобщи pcceni.bg, като се позова на изданието DigiTimes. Според тях, Foxconn има проблеми както с доставките на някои хардуерни компоненти, така и с осигуряването на достатъчно работници.

От една страна, земетресението в Япония на 11 март оказва сериозно влияние на доставките на памети и други компоненти. От друга, Foxconn срещат трудности и с осигуряването на достатъчно трудов капитал. Припомняме, че преди година компанията беше залята от вълна самоубийства, които в крайна сметка доведоха до смекчаване на условията в тайванския производител, повечето от чиито фабрики се намират в Китай.

Така е възможно Foxconn да не произведе изискваните от Apple около 9 милиона таблета iPad 2 в рамките на второто тримесечие на 2011 година. Освен това, отхапаните ябълки изискват от своите партньори и 20-22 милиона смартфона iPhone 4 за второто календарно тримесечие на годината, което също е по-висока от очакваната поръчка.

Дали Foxconn ще се справи със своите затруднения или те ще окажат отрицателно влияние на течащото в момента трето финансово тримесечие на Apple, питат се от pcceni.bg