gmailКомпанията Google се кани да внесе подобрения в едно от най-важните си бизнес начинания - търговията с интернет реклама, пише pcceni.bg. Обявените наскоро нововъведения се отнасят за пощенските кутии на Gmail. Досега, рекламите, които се появяваха под някое получено писмо, много често нямаха нищо общо с интересите ни.

Google се кани да промени това с въвеждането на нова система, в която ще се следи как "третираме" дадени писма. Така ако например получим повече съобщения за дигитални камери, които четем, Gmail ще отбележи това и ще ни изпрати реклама за продажба на такива устройства. Ако пък същите тези съобщения за дигитални камери бъдат изтрити или маркирани като спам, то алгоритъмът ще "разбере", че това не ни интересува и съответно няма да ни изпрати реклама за дигитални камери.

От pcceni.bg отбелязват, че това нововъведение ще е доста по-полезно в западните страни, тъй като в България рекламите в интернет не са особено развити в момента. Все пак, можем само да се радваме, че Google постоянно подобрява своите услуги.