андроидПо всичко изглежда, че Google не са доволни от идеята да поддържат голям магазин за приложения, в който платените програми имат слаби продажби. Ерик Чу, мениджър по развитието на платформата, съобщи на конференция във вторник, че компанията работи върху интегриране на система за плащания вътре в самите приложения.

На по-прост език това означава, че всякакви допълнителни "екстри" в игрите и програмите ще могат да се отключват след заплащане от страна на потребитея. В света на компютрите това доведе до "осакатяването" на много безплатни приложения, които в новите си версии изгубиха голяма част от „свободната" си функционалност.

Освен това, по време на конференцията „Вътре в социалните приложения" стана ясно, че Google преговаря с голям брой мобилни оператори за вкарване на покупките от Android Market в месечните сметки, вместо да се налага допълнителен метод на плащане. За момента този механизъм работи само в AT&T.

Компанията е съставила и екип от експерти, който ще тества всички приложения в „магазина", като целта е да бъдат открити всички зловредни програми, които имитират легитимни такива.