блекбериВодещи инвеститори в Research In Motion - както частни лица, така и фирми, са подчертано негативно настроени към управлението на компанията. Те твърдят, че е време за промяна, като разкритикуваха настоящата политика на изпълнителните директори Джим Балсили и Майк Лазаридис, съобщи pcceni.bg.

Първият изказал се е анализаторът Самийт Каниди oт Northern Securities. Според него трябва да бъде намален броят на висши изпълнителни кадри, като Джим Балсили трябва да напусне поста изпълнителен директор на RIM, като на него да остане само Майк Лазаридис. Каниди е бил подкрепен от още един от топ 30 притежателите на акции.

Ед Снайдер от Charter Equity и друг анонимен инвеститор пък са изразили мнение, че Балсили и Лазаридис имат прекалено голямо влияние в RIM, което пречи на евентуално промени.

Те са не само са най-големите инвеститори в компанията, но освен това заедно са и изпълнителни директори, и председатели на борда на директорите. Така дори при постоянно падащият пазарен дял на RIM, то промени липсват.

В последните месеци, канадците са сериозно критикувани от своите инвеститори. Последният пуснат смартфон на компанията BlackBerry Torch не пожъна пазарен успех, като загубата на пазарен дял за RIM от страна на епълския iOS и гугълския Android продължава, посочват от pcceni.bg.