Консорциум, съставен от ЦАПК „Прогрес" и Сиела, е единственият кандидат, подал оферта в търга за „Пилотна интеграционна структура на електронна област" (ПИСЕО), съобщават от ComputerWorld.

Отварянето на предложенията по конкурса, известен още като втория търг за електронното правителство, обявен това лято от Министерството на държавната администрация и административната реформа, стана факт тази сутрин.

Въпреки, че кандидатът е само един, ако тръжната документация е наред, няма причина да бъде спиран търгът, обясниха от седемчленната комисия, председателствана от Юрий Алкалай, директор на дирекция „Електронно правителство" в МДААР. Екипът очакваше да има поне две оферти.

Офертата е била предадена в МДААР буквално в последния момент - вчера, сподели представител на консорциума, който присъства на отварянето. Първите впечатления на седемте оценяващи бяха, че конкурсната документация на „ЦАПК „Прогрес" - Сиела" е изрядна.

След броени дни ще бъдат отворени и оповестени и ценовите предложения в двата търга за е-правителството - за ПИСЕО и за т. нар. „Интеграционна система на електронното правителство". Отварянето ще стане пред медиите, обещаха от МДААР.