Изцяло таблетните устройства не са достатъчни за днешните потребители, смята изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър. Според него, бъдещето е в джаджите „две в едно", съобщава PixelMedia.bg.

Става дума за хибридни таблети, които не само притежават тъчскрийн дисплей, но и могат да се превърнат в пълнокръвни лаптопи чрез физическа клавиатура. Това обикновено се случва чрез отделна док станция. Но пък напоследък виждаме и дизайни, при които клавиатурата не се отделя, подобно на традиционните лаптопи.

Интерсно е, че Балмър далеч не визира единствено хардуера с думите си. Той не пропуска да разкрие възможностите на Windows 8 за вършене на работа, включително функционалностите на пакета програми Office. Изпълнителният директор на Microsoft смята, че операционната система има сериозно предимство пред iOS и Android в този аспект.

Доколкото Windows 8 определено има своите плюсове, то засега цената остава основният минус. С оглед на хардуерните изисквания, които операционната система има, към момента джаджите с нея хич не са евтини. Вероятно без спад в цената, Windows 8 таблетите няма да добият широката популярност, на която Microsoft се надява.