След като миналата седмица Samsung обяви 5.25-инчовия телефон Galaxy Grand 2, днес стана ясно, че от компанията подготвят още един модел от „голямата" си серия смартфони, съобщава PixelMedia.bg.

В мрежата се появиха първите снимки и информация за устройство, което вероятно ще носи името Galaxy Grand Lite (GT-i9060). Според сайта SamMobile, новият модел ще бъде представен в рамките на MWC, който се провежда в Барселона през февруари.

Смартфонът отново ще има голям 5-инчов екран, работещ в резолюция 800х480 пиксела, а освен това ще разполага с 5-мегапикселова основна и фронтална VGA камера. Сред характеристиките му ще видим още 1 GB RAM, 8 GB вградена памет, microSD слот за карти, както и батерия, чийто капацитет ще е 2100 мАч.

Моделът ще работи с четириядрен процесор на 1,2 GHz и ще е с операционна система Android 4.2 Jelly Bean, вероятно с възможност до ъпдейт на Android 4.3. Подобно и на другия модел от серията, новият Samsung Galaxy Grand Lite ще има възможност за работа с две сим карти. Според предварителната информация той ще се предлага в черно, оранжево и лимонено-зелено на пазара.