порноУвеличената безработица и намаляването на доходите в страната са основна причина все повече хора да се насочват към припечелване на средства с помощта на Skype.

В обявите за запознанства в много сайтове се предлагат еротични снимки или порнографски материали срещу скромно заплащане от 5 до 10 лв., показа проверка на Money.bg. В този бизнес са се включили и доста ученички, които си изкарват допълнителни пари със свои еротични снимки в интернет. Някои порнографски клипове държат и цена от 80 лева.

Бизнесът не е чужд и на цели цигански семейства, които вече са на "ти" с новите технологии. Едно от големите предимства на Skype е, че може да се зарибяват и хора от Турция, които са едни от най-платежоспособните клиенти на новата услуга. Те дори често искали да се изпълняват нестандартните им желания пред камера. Именно към тях се насочват цигани, защото в по-голямата си част турците са готови да плащат повече за такива удоволствия.

Печелбарството с порнография по Skype се увеличава значително напоследък, тъй като вече трудно може да се открие сайт за обяви, където да няма онлайн удоволствия срещу минимално заплащане за регистрация, докато в Skype подобна такса не е нужна. Повишената конкуренция пък е основната причина за падането на цените за предлагане на порнографски снимки и клипчета.

Междувременно фирмата за компютърна сигурност PC Tools публикува ново проучване, което показва, че близо 1/4 от гражданите на САЩ смятат, че е по-добре да стоят включени в интернет, докато правят секс.