От край време Google се опитва да навлезе и в автомобилната индустрия от няколко години, подкрепяйки различни компании като Audi и Mercedes-Benz, в опит за разработването на различни системи за безпилотно шофиране, съобщава PixelMedia.bg.

Именно заради тези разработки немският гигант наскоро представи своя „виртуален шофьор", който ще може да се намери в моделите S-Class от следващо поколение.

Това е кола, която според производителите може да се промъква през най-преките маршрути в задръстванията сама или да кара със 120MPH по магистралата при подходящи условия. Може да паркира сама, да спира, за да избегне инцидент и дори да съобщава на шофьора, когато е по-добре да спре, защото е прекалено уморен, за да кара. 

От Мерцедес сравняват този модел със самолетния автопилот.
Естествено, това е само началото-производителите планират разработката на кола, която е достатъчно умна, за да сменя маршрута си без никаква намеса. Макар и все още да сме далеч от това да видим кола, която може да се шофира сама, то стъпката на производителите от Мерцедес, която те правят с новия си автомобил и новата си система, са наистина впечатляващи и доста обещаващи.