Мобилен телефонВещите за еднократна употреба все повече навлизат в живота ни. Всеки ден по целия свят хората обядват с прибори за еднократна употреба, пият сафе в хартиени чаши и се снимат с фотоапарати за еднократно ползване. Сега дойде редът и на еднократните мобилни телефони.

В големите американски градове започна продажбата на мобилни телефони за еднократна употреба по стандарта CDMA на компанията Hop-On. Цената на един такъв апарат е 40 долара и с него можете да говорите един час не само с абонати на територията на САЩ, но и по целия свят. Апаратът поддържа международен роуминг и цената на всички разговори е еднаква, независимо дали са градски или международни.

Когато 60-те минути изтекат, можете да задържите апарата и да си купите още 60 минути за 18 долара. В момента еднократните телефони се разпространяват чрез изместната аптекарска мрежа Walgreen. Очаква се обаче те скоро да се появят и в големите супермаркети.

Официален представител на Hop-On заяви, че в близко време компанията ще разшири продажбата на телефоните във всички американски градове и ще пусне апарати, поддържащи стандартите GSM и TDMA.