Част от изходния код на социалната мрежа Twitter е бил публикуван в интернет преди няколко месеца. Това съобщи в неделя The New York Times, като се позова на свои източници.

Данните са били достъпни за потребителите на онлайн платформата за софтуерни разработчици GitHub, а изтичането на информация е било премахнато от Twitter едва в петък.

Няма данни обаче колко дълго изходният код е бил публично достояние.

В допълнение към изискването GitHub да премахне данните, Twitter, чрез съда на Северния окръг на Калифорния, поиска от платформата данните на потребителя, който е публикувал част от изходния код, както и тези, които са го изтеглили.

Twitter провежда вътрешно разследване и социалната мрежа предполага, че човекът, публикувал изходния код в мрежата, е напуснал компанията миналата година.

Twitter продължава с уволненията

Twitter продължава с уволненията

Компанията направи допълнителни съкращения в екипа за доверие и безопасност

Припомняме, че на 27 октомври 2022 г. Илън Мъск сключи сделка за закупуване на Twitter на стойност $44 млрд. Веднага след това той уволни няколко членове на ръководството на компанията, включително изпълнителния директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Мъск също така разпусна борда на директорите и стана едноличен ръководител на компанията.

През януари стана ясно, че около 80% от служителите са били уволнени или сами са напуснали след неговото идване. 

Според инженер, напуснал компанията, такава загуба на работници и съкращения на персонал може да затрудни поддържането на услугата. 

200 000 имейли изтекли от Twitter

200 000 имейли изтекли от Twitter

Компанията все още мълчи за хакерската атака и пораженията от нея