LinkBuds е името на първите безжични слушалки на Sony, с които компанията най-накрая прекъсна конвенцията за безумното именуване на модели с имена от рода на WF-1000XM4 или WF-C500.

Sony WF-C500 и какво предлагат новите слушалки на компанията

Защо новите слушалки на Sony са по-евтини

Какво липсва от модела

Това обаче далеч не е най-интересното около LinkBuds.

От Sony са заложили на иновативен дизайн, при който частта, влизаща в ухото, представлява вечно отворен пръстен, който пропуска външни звуци. 

Снимка 563705

Източник: Sony

Идеята на Sony е отразена в самото име на LinkBuds - направени са така, че да не откъсват потребителя от околния свят и да допускат външни звуци и шумове. 

В този контекст е напълно очаквано отсъствието на Active Noise Cancellation, но пък моделът разполага с редица други екстри. 

Слушалките разполагат със Sony V1 процесор, чрез който обработват и повишават качеството на компресирани аудио файлове, независимо от вида на източника. 

Снимка 563704

Източник: Sony

LinkBuds сами контролират силата на звука в зависимост от нивата на околния шум и автоматично спират музиката, когато започнем да говорим с някого. 

Специално внимание заслужава и функцията Wide Area Tap. Това е технология, чрез която можем да управляваме слушалките, докосвайки кожата между ухото и бузата, а не самите тях.

Снимка 563706

Източник: Sony

Чрез мобилното приложение пък можем да правим още по-прецизни настройки. 

Батерията в LinkBuds издържа до 5.5 часа, а в кутийката има заряд за още 12 часа, което е по-малко от конкурентни модели на пазара в този ценови диапазон.

Apple, Beats Fit Pro и защо това са едни от най-добрите спортни слушалки на пазара

Apple пуска безкомпромисни спортни Beats слушалки

Имат всичко, нямат забележки

В случая моделът на Sony ще се продава за 349 лв., а продажбите ще стартират в края на февруари.