Домакинът Австралия стана първият отбор, класирал се 1/2-финал на световния отборен турнир по тенис ATP Cup. В драматичен сблъсък в Сидни "кенгурата" се наложиха на Великобритания с 2-1 победи и ще спори в събота срещу победителя от утрешната среща Испания - Белгия.

Гарбине Мугуруса ще играе на 1/2-финал в Шънджън с Екатерина Александрова

Гарбине Мугуруса ще играе на 1/2-финал в Шънджън с Екатерина Александрова

Елена Рибакина - Кристина Плишкова е другият сблъсък за място във финала

Всичко се реши в драматичния дуел на двойки. Алекс де Минор и Ник Кириос се наложиха над Джейми Мъри и Джо Солзбъри с 6-3, 3-6 и 18-16 в драматичния дълъг тайбрек. Последната партия продължи 30 минути, Австралийците спасиха в нея 4 мачбола и реализираха петия, който се появи пред тях.

Първоначално на двойки бяха обявени да играят специалистите Крис Гучионе и Джон Пиърс, но в крайна сметка майсторите на сингъл изковаха успеха. Мъри и Солзбъри за втори път допуснаха загуба на двойки, след тази срещу Александър Лазаров и Григор Димиртов.

В първия двубой Ник Кириос се саморазправи със слабото звено в британския тим Камерън Норис. След това Даниел Еванс, допуснал загуба само срещу Гришо в Сидни, успя да надвие Алекс де Минор със 7-6(4), 4-6, 7-6(2).

В този мач трябваше да играе България, но много малко не достигна на нашите момчета да спечелят своята група "C.

Снимка 460806

Източник: GettyImages