Двукратната шампионка от турнири от "Големия шлем" Гарбине Мугуруса (Испания) се класира за полуфиналите на турнира от WTA Premier в Шънджън, който е с награден фонд от 775 хиляди долара. Поставената под №6 Мугуруса заби 13 аса при победата си над Зарина Дияс (Казахстан) с 6-4, 2-6, 6-4. За Гарбине това е първи полуфинал от април миналата година, когато защити титлата си на турнира в Монтерей (Мексико).

Федерацията по тенис с официална позиция за фалшивата новина в интернет

Федерацията по тенис с официална позиция за фалшивата новина в интернет

"Уронва се престижа на този спорт у нас"

"Очаквах много труден мач и той беше такъв до самия край", сподели Мугуруса, която сложи край на серията от седем поредни победи на Дияс. В спор за място на финала испанката излиза срещу №5 Екатерина Александрова (Русия), която елиминира №4 4 Цян Ван (Китай) с 3-6, 6-4, 6-3 за повече от два часа игра.

Мугуруса има една победа в една единствена среща срещу Александрова - в първия кръг на "Уимбълдън" 2017. Другата полуфинална двойка е Елена Рибакина (Русия) - Кристина Плишкова (Чехия). Рибакина, която е №7 победи третата поставена Елизе Мертенс (Белгия) с 6-4, 4-6, 6-2. Плишкова се наложи над Катерина Бондаренко (Украйна) с 6-4, 6-4.

Снимка 434385

Източник: Instagram/adidas