Капитанът на Сърбия за Купа Дейвис Ненад Зимонич и Виктор Троицки станаха втората двойка, която си осигури участие на финала на Garanti Koza Sofia Open 2017.

Двамата победиха поляка Мариуш Фюрсенберг и словака Мартин Клижан с 3-6, 7-6, 10-8 за 1 час и 30 минути.

Давид Гофен детронира шампиона Роберто-Баутиста Агут и ще играе на финал

Едно подхлъзване изпрати Гофен на финала и детронира Баутиста-Агут

Зрителите в „Арена Армеец" станаха свидетели на най-зрелищния мач в турнира

Мачът се игра ред много голяма аудитория дошла да гледа следващия мач между Григор Димитров и Николоз Басилашвили.

Срещата беше изтеглена за по-рано, след като вчера на четвъртфиналите по единично и Клижан, и Троицки отпаднаха. Ако бяха успели да спечелят щеше да им се наложи да играят в два поредни мача - по единично и на двойки.

В първия сет се стигна само до един пробив в полза на Фюрстенберг и Клижан. Двамата разчитайки на по-добрия си синхрон взеха сервис геймовете си и спечелиха с 6-3 за 32 минути.

Снимка 278083

Източник: LAP.bg

Във втората част сърбите повеждаха по-често в геймовете, но отново Фюрстенберг и Клижан се измъква след по-находчивата си игра на мрежата. Те отново издебнаха подходящия момент и пробиха за 4-3.

И когато се очакваше Фюрстенберг и Клижан да затворят мача, сервирайки, сърбите пробиха в последния възможен  момент и вкараха частта в тайбрек.

В дългия гейм имаше един много интересен момент. Фюрстенберг атакува и се зарадва преди точката да бъде завършена. Съдията от Бразилия вещо спази буквата на правилника и отсъди точка за сърбите.

Снимка 278082

Източник: LAP.bg

Това даде криле на сръбската двойка, която играе за своята страна за Купа Дейвис. Зимонич и Троицки спечелиха с 7-3 и се наложи победителя да бъде определен след дълъг мач тайбрек.

В него Зимонич и Троицки отново започнаха по-добре и поведоха с 3-2. Мини пробивите следваха един след друг и водачеството се се сменяше. Накрая всичко трябваше да се реши от две точки.

Троицки направи страхотен ретур. При последната точка и четиримата бяха притеснени и Клижан, който показа, че не владее нервите си изпрати топката в мрежата.

Руснаците Елгин и Кузнецов ще играят на финалa на двойки в неделя

Руснаците Елгин и Кузнецов ще играят на финалa на двойки в неделя

Двамата се справиха с хърватина Павич и австриеца Пея, демонстрирайки перфектен синхрон