Григор Димитров изигра трагичен мач на турнира АТП 250 в Маракеш, Мароко. Българинът загуби от №385 в света - Томи Робредо (Испания) с 4-6, 6-1, 1-6. Гришо приключи безславно участието си в надпревара, в която беше специално поканен и поставен под №1 в схемата.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Томи Робредо 4-6, 6-1, 1-6
на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Томи Робредо 4-6, 6-1, 1-6

Българинът започва сезона на клей

Григор Димитров се включи директно от осминафинала.

В първите 6 гейма всеки печелеше подаването си. Във втория гейм българинът имаше една възможност да пробие, но Робредо извади късмет и топката му попадна на линията. В седмия гейм хасковлията се изнерви, направи една двойна грешка и прибърза при следващото разиграване. Получилият се пробив се оказа достатъчен Томи Робредо да спечели сета с 6-4. Много слаб за Григор беше десетият гейм, когато българският №1 не можа да върне и четирите сервиса на испанеца.

През втората част, като че ли всичко си дойде на място. Гришо проби бързо още във втория гейм и поведе с 3:0. Робредо изглеждаше изморен и нямаше отговор на мощната игра на българина. Димитров направи втори пробив за 5-1 и бързо приключи частта за 30 минути. Мачът изглеждаше сигурен за нашето момче.

Робредо обаче не се беше предал и първо спаси сервис гейма си. След това Григор Димитров сервира безобразно и беше пробит на нула.

Снимка 288554

Третият гейм в третия сет реши окончателно мача, но не в полза на Гришо. Димитров се опита да върне пробива и достигна до две възможности да го стори. При едната той направи наивна грешка при спечелено разиграване. Двамата записаха 18 разигравания в този гейм, но последното беше за испанеца.

Снимка 288546

В края явно хасковлията мислеше повече как ще се прибере по-бързо в Монте Карло, където се води, че живее, и където е следващото му участие в голям турнир. По правило той бързаше и намираше или мрежата, или изпращаше топката в аут. Робредо трябваше само да връща и чака.

Испанецът направи още един пробив, колкото да закрие по-бързо мача и спечели за 1 час и 59 минути игра.

Григор Димитров за пореден път показа, че клеят не е неговата настилка.

Снимка 287706

Източник: Instagram