Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф със 7-6(2), 6-4 и си осигури за утре осминафинален мач в Монте Карло с Рафаел Надал.

Българинът игра стабилно и доминираше през по-голямата част от двубоя.

Григор Димитров - Ян-Ленард Щруф 7-6(2), 6-4
на живо

Григор Димитров - Ян-Ленард Щруф 7-6(2), 6-4

Победителят ще играе утре с Рафаел Надал

Григор започна колебливо мача, допускайки две двойни грешки, но успя да спаси подаването си на три пъти. Щруф сервираше отлично и не даваше шанс за точка на българина, когато сервираше.

Германецът успя да пробие за 3-2 и в този момент хасковлията се събуди. Григор намери ретура си и и натисна. Това разколеба Щруф, който започна да греши и пробивът беше върнат веднага.

Последва серия от геймове за сервиращите, но те не бяха печелени лесно. Григор успя да предизвика дълги разигравания, които в повечето случаи печелеше. Щруф вземаше инициативата, но не успяваше да се справи с "гранитната" защита на Димитров.

Снимка 418153

Източник: GettyImages

Първият сет се реши в тайбрек. В него превъзходството на Григор беше пълно, като той на четири пъти направи мини пробиви и спечели със 7-2. Това стана след 1 час и 7 минути игра.

Българинът използва инерцията и направи решителен пробив още в първия гейм на втората част. Щруф започна често да греши, а и късметът в решителните топки беше на страната на Григор.

Резултати от втория кръг на "Мастърс" 1000 в Монте Карло

Резултати от втория кръг на "Мастърс" 1000 в Монте Карло

Днес ще станат известни всички осминафиналисти

От тук до края на мача сервисът на Димитров беше на ниво и той повече не допусна да бъде застрашен. Българският ас можеше да направи втори пробив, но сервисът на Щруф удължаваше мача.

В края имаше малко напрежение, но българинът не трепна и след грешка на Щруф затвори мача след 1 час и 57 минути на корта.

Снимка 404719

Източник: LAP.bg

Григор Димитров достигна до 55% на втори сервис, което за него е отличен показател. Хасковлията спаси 7 от 8 възможности за пробив, всичките в първия сет. Точките са 83 на 78, като този показател при посрещане е 30 на 32.  Щруф на прави 6 аса и 4 двойни грешки. Димитров направи само една директна точка, а двете му двойни грешки бяха в първия гейм от мача.

Григор Димитров не е фаворит в утрешния мач с Надал. Но това може амо да го успокои и да му даде възможност да разгърне играта си.

Григор Димитров се предаде пред класата на Рафаел Надал в Монте Карло

Безкомпромисен Надал отнесе Григор Димитров на 1/2-финала в Монте Карло

Българинът изигра прекрасен първи сет, след което рухна психически