Хърватката Петра Мартич изхвърли поставената под №2 чехкиня Каролина Плишкова от "Ролан Гарос" 2019 след победа с 6-3, 6-3 за 1 час и 27 минути.

В първия мач на централния корт "Филип Шатрие" доминираха грешките. След разменени на сервис геймове Мартич проби за 4-3 и с още един брейк за 6-3 затвори първия сет за 39 минути.

Резултати от петия ден на дамския "Ролан Гарос" 2019

Резултати от петия ден на дамския "Ролан Гарос" 2019

Някой от мачовете при нежния пол са много по-дълги от мъжките

Плишкова продължи да играе със самочувствие, но постоянно бъркаше в решителните моменти. Във втората част имаше общо пет пробива. Първо Мартич поведе с 2-0 гейма, но съперничката ѝ направи серия от три гейма и с два брейка поведе с 3-2. Вторият стана при третата възможност в 12-точков гейм.

Снимка 426431

Източник: GettyImages

От тук до края на мача Плишкова губеше всички важни разигравания и завърши двубоя с 28 непредизвикани грешки. Мартич запази самообладание в последните два дълги гейма и си осигури участие на осминафинал. Нейна противничка в неделя ще бъде или №68 в света Вероника Кудерметова (Русия), или №88 Кайя Канепи (Естония).В другия ранен двубой при дамите Маркета Вондрушова защити честта на Чехия и се наложи над испанката Карла Суарес Наваро с 6-4, 6-4 за 1 час и 31 минути.

Снимка 426432

Източник: GettyImages

И тук победителката беше определена от непредизвиканите грешки. Суарес Наваро направи 35, докато Вондрушова се "ограничи" на 23. В първия сет имаше общо 7 пробива, като испанката водеше постоянно. Тя проби за 3-1 в 16-точков гейм от петата си възможност и веднага допусна рибрейк на 15. Чехкинята взе деветия дълъг гейм на сервис на противничката си и затвори сета на 15.

Втората част беше антипод на първата. В нея сервиращите печелеха лесно и единствен пробив за 3-2, осигури крайния успех на Вондрушова. Сега тя ще може да догледа мача между Елизе Мертенс (Белгия) и Анастасия Севастова (Латвия), които са в трети сет и играят почти два часа.

Снимка 426433

Източник: GettyImages