Ян-Ленард Щруф постигна най-бързата победа до момента в основната схема на Sofia Open 2019. Германецът, който е под №51 в ранглистата на ATP, се наложи над италианския квалификант Стефано Травалия с 6-4, 6-3 за 1 час и 14 минути. Щруф доминираше със силовата си игра и почти не даде шнас на съперника си, когато сервира.

Победителят ще играе във втория кръг с гръцката сензация Стефанос Циципас, който е поставен под №2 в основната схема.

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Ян-Ленард Щруф налагаше атакуващия си стил, разчитащ на силен сервис и имаше проблеми само в петия гейм, когато отрази све възможности за пробив. Когато началният удар беше за Травалия станахме свидетели на дълги и оспорвания разигравания, по-често печелени от италианеца.

В десетия гейм германецът успя да използва разколебаване в играта на италианеца и успя да го пробие на 15, затваряйки частта с 6-4 за 37 минути.

Снимка 404720

Източник: LAP.bg

Решителният брейк в мача стана в петия гейм на втория сет. След това германецът сервираше безупречно. Той достигна до първия си мачбол в осмата част, когато на начален удар беше Травалия. Италианецът се спаси временно с асове, но след това Щруф затвори мача с неспасяем сервис по диагонала.

Травалия показа добрите черти на италианската школа, която набляга повече на играта на клей. Той успя да стигне до втори кръг на Australian Open 2019, като почти 11 месец нямаше победа в турнир от ATP.

Щруф знаем, че е неудобен противник дори на Григор Димитров. Липсата на търпение в геймовете, в които посреща му пречи да се изкачи сред първите 20 в света.

Снимка 404718

Източник: LAP.bg