Курортен комплекс "Албена" отваря врати за туристи на 29 май, съобщава БНР.

Това ще се случи при спазване на строги мерки за сигурност . На входа на всеки хотел гостите ще преминават медицински преглед с измерване на температурата. Всички служители ще работят с предпазни средства.Мерките за сигурност започват още от бариерата на курорта с дезинфекция на всеки автомобил.

Това лято хотелската база ще бъде заета до около 70%. По думи на зам.-директора "Експлоатация" в КК"Албена" Христо Пенев това позволява на гостите да имат по-голямо пространство в хотелския комплекс.

Хотелските стаи ще бъдат двойно дезинфекцирани - както от камериерките, които ще работят с дезинфектанти, така и с машини на принципа на студения аерозол преди настаняване на гостите.

Въвеждат строг пропускателен режим в "Албена" през новия сезон

Въвеждат строг пропускателен режим в "Албена" през новия сезон

Мерят температурата на всеки турист и дезинфекцират всяко МПС

На двойна дезинфекция ще подлежат и хотелските ресторанти, коридори и лобита. Заради мерки за сигурност са подготвени и карантинни стаи, където евентуално заболял турист да бъде изолиран до пристигането на бърза помощ.

Готови за работа са и всички ресторанти на открито в комплекса. Всяка маса е на отстояние поне 1,5 м. Пред всяко заведение е поставен дезинфектант и информационна табела с написани противоепидемични мерки. Масите се дезинфекцират след всеки гост, приборите са опаковани в хартиени пликове.

Всички спортни бази в курорта са с обособени отделен вход и изход , за да не се допуска смесване на потоците от влизащи и излизащи от игрищата.

Предприети са необходимите мерки за безопасност и за плажа. Чадърите на плажната ивица ще бъдат разположени на 7 метра разстояние един от друг, като те и шезлонгите ще се дезинфекцират по няколко пъти на ден

На подходите към плажните сектори вече са поставени специални диспенсъри за дезинфекция.