Обект на основен интерес сред водещите руски туроператори, които работят на българския пазар представлява въпросът с визовия режим за руски туристи у нас.

Това стана ясно по време на „Деня на България" в международното туристическо изложение „Интурмаркет" в Москва, информира Money.bg.

Очаква се и тази година с решение на Министерски съвет визите за руски граждани да бъдат безплатни, съобщиха представителите на ДАТ, които участват в изложението.

"България е страна с възможности за туризъм през 4-те сезона", подчерта председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, по време на срещата си с руските туроператорски фирми.

Малко известно в Русия е, че у нас има около 8 000 минерални извора, 46 от които в София, подчерта още Крушкова. Страната ни има огромен потенциал за културен туризъм, исторически обиколки и други алтернативни форми на туризъм, както и нова висококатегорийна хотелска база, каза още председателят на ДАТ.

По време на „Денят на България" страната ни получи почетен диплом за активно участие и поддръжка на туристическото изложение Интурмаркет 2007 в Москва. С подобни отличия бяха наградени и националните туристически администрации на Япония, Китай, Гърция.