Служебният министър на туризма Стела Балтова заяви, че очаква един интересен зимен сезон. По последните проучвания 74% от българските граждани считат, че условията на зимен туризъм са отлични, похвали се Балтова пред Нова телевизия.

По думите ѝ има редица изисквания, които са свързани с пандемията и ще трябва да ги спазваме. Балтова обясни, че не е задължително използването на зелен сертификат в хотелите, но е необходимо хората да имат такъв, за да използват всичко налично в тях. Стартираме зимния сезон без изискване на зелен сертификат за ски зоните и лифтовете, подчерта Балтова.

От Великобритания и Русия ще има туристи в нашите зимни курорти. Банско ги очаква и се надявам, че ще имаме един отличен зимен сезон. Нашите курорти са готови, категорична бе тя.

Към момента няма да има хотели за карантинирани.

Туристическият бранш не иска да сме лошият ученик в Европа заради малкото ваксинирани

Туристическият бранш не иска да сме лошият ученик в Европа заради малкото ваксинирани

Очакват се значително по-малко туристи през зимата

Стела Балтова очаква да има и повече мобилни пунктове за ваксинация в зимните курорти. Зимните ни курорти са готови, мерките за безопасност са налице и здравният протокол е отделено внимание, че ще бъдат създавани коридори, по които ще се движат туристите към ски лифтовете, поясни Балтова.

Тя се надява да има хубав сняг в зимните курорти.

Стела Балтова отчете, че около 40% от бизнеса има зелен сертификат, което не е никак зле. Представят се регулярно и антигенни тестове.

Служебният туристически министър е доволна, че хотелиерите и ресторантите работят активно и спазват мерките, за да привлекат повече туристи. Проверките за спазването на мерките ще зачестят в зимните курорти, като Министерството на туризма също ще бъде на фронта, за да помага.

Балтова се надява да не се стигне до локдаун, който да сложи край на зимния сезон. Надявам се да преодолеем високия процент на заболеваемост, за да имаме един много хубав зимен сезон, подчерта Балтова.

Стефан Янев обеща на туризма най-добрите мерки за зимния сезон

Стефан Янев обеща на туризма най-добрите мерки за зимния сезон

Той призова да се намери правилен подход за известните вече проблеми