Съюзът на собствениците в курорта "Слънчев бряг" не одобрява начина, по който се извършват проверките в курорта. Браншовата организация ще изрази недоволството си в декларация, която днес ще бъде изпратена до МВР и до министерствата на финансите и на туризма.

Най-голямата браншова организация в комплекса „Съюзът на собствениците“, настояват контролът да е за всички и да се проверяват и незаконните сергии, а не само хотели и заведения.
Припомняме, след престрелката между групите на Божо Кравата и Митьо Очите преди месец, главният секретар Георги Костов обяви, че се обмисля вариант курортният комплекс да бъде направен от затворен тип.

Охранители с криминални досиета задържаха в „Слънчев бряг”

Охранители с криминални досиета задържаха в „Слънчев бряг”

Заради побой над столичанин

Председателят на Съюза Елена Иванова заяви, че настояват да има полиция, но тя да бъде по-дискретна, тъй като не може курортът да се превръща във военен лагер.
По думите й служителите се разхождат с жилетки, автомати и въоръжени до зъби.
Няма постъпили оплаквания от чуждестранните туристи.

Наблюденията на Съюза на собствениците показва, че има сериозен отлив на бълтарски туристи, които посещават комплекса за почивните дни.

„Слънчев бряг” е един доста елитен курорт и се посещава от една българска публика, която е сравнително заможна. Тези гости в момента ги няма. Скъпи, луксозни коли не се виждат и това всичко е резултат на присъствието на полицията и жандармерията”, е тълкуванието на Елена Иванова.