Министърът на туризма Илин Димитров подписа двустранно споразумение с израелския си колега Хаим Кац. Три важни неща очерта министър Димитров.

Това е първото посещение на Кац, откакто е назначен на поста. Това е и първото посещение на израелски министър на туризма, откакто има министерство на туризма на Израел. Третото е подписаното споразумение днес, което включва и обучение.

В края на март български фирми ще посетят Израел. 200 000 израелски туристи са посетили страната ни през 2019 година. Амбицията е поне 250 000 израелски туристи да идват у нас като се смята, че тази цифра може да бъде и надвишена.

Министър Кац подчерта, че е искал да се занимава с туризъм. Уважавам българския народ заради помощта в най-тежкия период от нашата история, изтъкна израелският министър на туризма. Той обеща Израел да изпраща туристи към България.

Министър Илин Димитров подари на колегата си реплика на рудоземското съкровище, защото, както каза, имаме история и култура. От своя страна той получи от своя колега изглед от Йерусалим.