На среща при областния управител на Бургас Вълчо Чолаков концесионери и местна администрация обсъдиха съоръженията за дъждовна вода, които компрометират пясъчната ивица, съобщиха от областната управа в Бургас. Концесионерите искат, ако инвестират, това да им се приспадне от таксите.

В момента на плажа в Крайморие при всеки дъжд плажната ивица е "изядена" от стичащите се дъждовни води. Там цялостно съоръжение, което да ги отвежда в морето няма. На северния плаж в Бургас ситуацията е сходна.

Изграждането на съоръжения, които да отвеждат дъждовните води в морето са решение на проблема, единодушни са институции и концесионери. Концесионерите са готови за да възложат проектиране и изграждане на необходимото, но това да се приспадне от концесионните им вноски. Мотивът им , че изграденото ще остане за ползване от държавата и бъдещите стопани на плажовете.

Депутатите приеха на второ четене Закона за концесиите

Депутатите приеха на второ четене Закона за концесиите

Прецизират се условията за провеждане на процедурата за определяне на концесионер

Областният управител Чолаков обеща да говори с туристическия министър Марияна Николова като принципал на плажовете. Той се ангажира да съдейства пред всички институции, които ще решават и съгласуват документацията. Целта е лятото да се посрещне с чисти и красиви плажове.

В обсъждането участваха представители на общински и държавни ведомства, концесионерите на плажовете "Крайморие" и "Бургас - север". Според Чолаков проблемите могат да бъдат решени за седмица- две, ако се спре с "административния тенис" - институциите и концесионерите си разменят писма от седмици.

Правителството прие нова методика за концесиите на морските плажове

Правителството прие нова методика за концесиите на морските плажове

Целта е да се привлече инвестиционен интерес към по-слабо посещаемите плажове