Министърът на туризма Евтим Милошев и Асоциацията на къмпингите в България (АКБ) обсъдиха възможностите и перспективите пред къмпинг туризма в страната, съобщиха от пресцентъра на туристическото министерство.

На срещата АКБ са изложили пред министъра своите виждания за регламентацията на къмпингуването в България. Обсъдени са и активностите, които да облекчат и насърчат развитието на този сегмент от сектора, тъй като къмпингуването е един от динамично развиващите се отрасли в туризма и в световен мащаб.

И двете страни се съгласиха, че е необходимо да бъдат предприети действия, за да може България да бъде включена в световния каталог ACSI - система за удовлетвореността на клиента от услугата.

Милошев се съгласи, че къмпингуването е един динамично развиващ се вид туризъм - не само в България, но и по света и подчерта, че "това е нещо водещо и приоритетно за нас".

От своя страна председателят на Управителния съвет на АКБ Антон Кьосев благодари на туристическия министър за отделеното внимание и подчерта, че "целта ни е да предоставим удобство и сигурност за хората, които избират този начин на почивка, защото природата е за всички, а не само за привилегировани туристи".

Министерството на туризма против отмяната на лиценза за екскурзоводи

Министерството на туризма против отмяната на лиценза за екскурзоводи

във връзка с решението на КЗК за отмяна на лиценза