Към днешна дата няма как чадърите на плажа да са безплатни. Това заяви пред bTV Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма.

Тя обясни, че това е решение, което трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, но до момента не е направено.

По нейни думи проблемът с чадърите всяка година тормози и двете страни - хотелиери и концесионери. Тя е категорична, че те "един път завинаги трябва да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка".

Държавата да спаси летния сезон с безплатни чадъри за почиващите, искат хотелиери

Държавата да спаси летния сезон с безплатни чадъри за почиващите, искат хотелиери

Туризмът продължава да не бъде приоритет, недоволни от БХРА

Крушкова е на мнение, че ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация. Именно тук била ролята на държавата.

"Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук", заяви тя.

По нейни думи тази година, повече от всяка друга, туризмът е политика, особено за Русия. Тя настоя министърът на туризма Стела Балтова да замине за Русия, да води преговори и да осигури самолетите, които ще докарат руските туристи. Това по нейни думи е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година. Крушкова изрази опасение, че шпионският скандал с Русия ще рефлектират върху туризма.

От туристическия бранш по Южното Черноморие настояват за ясна стратегия за летния сезон

От туристическия бранш по Южното Черноморие настояват за ясна стратегия за летния сезон

По думите им от министерството нямали никакъв план