Официалното откриват „Зимен сезон 2011/2012" в Пампорово. Церемонията по откриването ще се състои от 13:30 часа в курортен комплекс Пампорово, плац Студенец в подножието на писта „Стената".

През цялата година екипа на „Пампорово" АД подготвя курорта за един дълго очакван зимен сезон, през който ще бъдем домакини на големи състезания от международен ранг, съобщават от Пампорово АД и допълват, че инфраструктурата в ски зоната е била значително подобрена, а няколко писти са били разширени и облагородени.

Фън парка за любителите на сноуборда в курорта вече има по-добра линия, а халф пайпа прилежащ към него е вече по-голям. Там ще се проведе за поредна година, най-голямото free style състезание в България.

Всичко това е само част от вълнуващия сезон, който подготвяме с желание и отговорност за възвръщащата се слава и блясък на един от най-красивите курорти в България, съобщават от Пампорово АД.

На церемонията по откриването ще има демонстративни спускания на легенди в българските ски и инструкторите от ски училището на Пампорово АД. Забавна програма и DJ сет ще забавляват всички гости, като за доброто настроение ще се погрижат известни водещи, комедийни артисти и музиканти.

В деня на откриването са предвидени много изненади, безплатно ползване на ски съоръженията, томбола с големи награди, освежителни напитки, а след приключване на официалната част, най-запалените скиори ще могат да се спуснат по пистите на Пампорово.

За участие са поканени министри, кметове, представители на общинските администрации, предприемачи, журналисти и други заинтересовани от развитието и съхранението на българския зимен туризъм лица.