Какво е да се разходиш из природните забележителности на страната вече може да разбере всеки само с един клик. Такава разходка е възможна благодарение на публикувани вълнуващи фотографии и панорамни 360-градусови турове от различни места из страната ни. Така например човек може да види как изглежда от вътре президентството ни или пък да провери каква е атмосферата в столичната зоологическа градина.

Идеята е на фондация „Интерактивна България”, която и създател на проекта „Сподели България”. В партньорство с Google Maps на екрана на своя компютър или смартфон всеки желаещ ще успее да научи повече за това как изглеждат редица културни и туристически забележителности.

До момента във виртуалното пространство има кадри от 55 тура.

Нашата цел е да популяризираме страната ни в глобалното уеб пространство като представим ключови, но малко познати местности, обекти, традиционни национални обичаи, събития и продукти”, обясни идеята си председателят на фондация „Интерактивна България” Иван Велков.

Той е убеден, че по този начин хората ще преоткрият красотата на България. Освен интересни онлайн преживявания проектът цели и развиване на родния туризъм.