Летният сезон е по-добър от миналия, въпреки закъснението на много от мерките в помощ на туристическия бранш. Противоепидемичните мерки също са объркващи. Това заяви пред БНР Димитър Попов от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти.

Той прогнозира фалити в бранша. По думите му е притеснително, че въпреки Covid ограниченията в Гърция, българите все пак предпочитат южната ни съседка за лятната си ваканция.

В община Шабла почти всички плажове са неохраняеми

В община Шабла почти всички плажове са неохраняеми

Това крие опасности за летовниците

"У нас и при 30% затворени хотели, пак има бой по плажа, хората спят по шезлонгите, защото няма място на плажа... Може би трябва да се пренасочим към пазари, при които хората не търсят плажове. Затова се разви и алкохолният туризъм" каза Попов.

Според него в бъдеще ще трябва да се връщаме към туристи от Близкия изток, от арабския пазар, които търсят не плаж, а забавление, хазарт.

 Прокуратурата поиска проверка на строеж на плаж „Бутамята“

Прокуратурата поиска проверка на строеж на плаж „Бутамята“

След приключване на проверката до ВАП следва да бъде изпратен обобщен доклад,

Ва северното ни Черноморие основно туристите са от Румъния. "В чисто икономически план се реализират много малко нощувки. Имаме 4,6 млн. реализирани нощувки в хотелите, което е нищо. Включително българите реализират малко нощувки".