Вече не говори за възстановяване, а за ръст на туристическия поток. Секторът работи добре и рекламата също е добра. Над 73% е изпълняемостта на хотелите във Велинград на годишна база. С успешната си работа се похвали служебният министър на туризма Илин Димитров пред БиТиВи.

"Ако са ни лоши услугите, защо българите остават в България. Нашите услуги са добри и съотношението услуга-качество е много добро", подчерта служебният министър на туризма.

По думите му въпреки топлото време, зимният сезон се развива отлично. Имало е лек спад, но в момента курортите са пълни и са на добра цена. Една част от анулираните резервации са преместени за края на март месец. Най-скъпото легло в туризма е празното легло, изтъкна Илин Димитров.

Над 1.2 млн. са регистрациите на туристи, от тях 840 000 българи. Българският пазар остава приоритет и рекламната кампания на Министерство на туризма проработи. Банско, Пампорово и Боровец стоят много добре на туристическата карта.

71% от туристите са от България, отчете Илин Димитров.

Пакетите за великденските празници са 3-4 дневни, като най-евтините са малко под 100 лева на ден, а най-скъпите са около 500 лв. Имаме и зимни курорти, които работят, и летни, които се отварят всяка година. Пак ще работи всичко, което е от предишните години - СПА дестинации, винени дестинации, изброи Димитров.

Топлото време не отказа туристите от зимните ни курорти

Топлото време не отказа туристите от зимните ни курорти

Малко анулирани резервации отчита министърът на туризма