Помощник-треньорът на ЦСКА 1948 - Йордан Юруков, говори пред клубния сайт за подготовката на отбора за дебюта в елита на България. Специалистът изведе "червените" до промоция, но няма лиценз да води тима в Първа лига. 

"Факт е, че понатрупах доста солиден опит, но ако говорим за опит за треньорски стаж, млад съм в тази професия. Имам удоволствието да работя с един изключително голям треньор и професионалист. Това, с което заслужихме място в efbet Лига, беше трудът, който положихме през годината. Това донесе желаната цел да издигнем отбора на ЦСКА там, където му е мястото, където заслужава и където трябва да бъде", започна Юруков.

"Ситуацията с коронавируса е много неприятна, но е така за всички. Не се отразява само в спорта, а във всяка една сфера. Опитахме се да се приспособим и да излезем с възможно най-малко последствия. Взехме адекватни мерки. Знам, че играчите са много добри. С много от тях се познаваме. Нещо, което беше важно за мен, беше да им предам спокойствие и увереност, която е нужна за всеки един голям клуб. Факт е, че трябва да работиш под напрежение, но е важно и отношението на треньорите, за да се извлече максимумът от тях. Те са изключителни футболисти, едни от най-добрите в България. Времето ще покаже в каква посока вървим".

"В efbet Лига съм играл като футболист. Нивото за Втора лига е доста добро. От това, което наблюдавам и анализирам, има голяма разлика между двете дивизии. Ние привличаме тези качествени футболисти, които да направят тази разлика колкото се може по-малка. Трябва да сме по-уверени и подготвени за новия шампионат, тъй като ни чакат сериозни мачовете", смята треньорът в ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 и ЦСКА откриват новото първенство

ЦСКА 1948 и ЦСКА откриват новото първенство

Вижте пълната програма за първите четири кръга

"Не разделям ролята ми в щаба. Факт е, че правомощията, които имам, не са ми ограничени. Имам шанса да работя с голямо име, от което мога да се уча, а съответно и аз да му помогна на него да се приобщи по-бързо. Смея да твърдя, че нашият клуб е нещо специално. Който не е влезнал, не е работил тук, той не е очаквал това нещо. Намираме общ език, а и каузата, идеята - да изведем отбора до върха, трябват съмишленици. Ако не си такъв, ти изпадащ от кораба. Всеки един има лична зависимост от това къде ще стигне. Всеки трябва да дава максимума от себе си, да се развива, а колективът го приема. Той е на много високо ниво. Всеки е коректен и си гони нещата. Дано и така продължим. Надявам се и в трудните моменти да се подкрепяме, както досега", допълни Юруков.

"Красимир Балъков носи харизма, дух на непримиримост. Носи баланс между желязна дисциплина и момент, в който може леко да отпусне играчите. Така те дават максимума от тях. Това е нещо, което той го носи в себе си", призна той.

"Гущера (бел.ред: Андон Гущеров) е хладнокръвен, но това е черта в характера му. Той е фундаментална част за клуба ни. Това, че е бил под мое ръководство и при Вальо, може да ни радва, но ние се стараем от всеки един да извлечем максимума. Аз се радвам, че работя с него и всички други. Сбъдната мечта е да имаме двамата голмайстори на първите две лиги у нас. Това ще е великолепно изживяване и го чакам с нетърпение. Това са доказани голмайстори. За мен ще е предизвикателство да се справим и да вкараме качествата им в отбора, за да може клубът да върви. Футболът е феномен и е създаден да радва хората, не само пред малкия екран. Хората искат да подкрепят своя отбор, тръпката няма да е същата, но трябва да бъдем по-отговорни, за да може колкото може по-бързо да се преборим с пандемията, която ни застигна и занапред да бъдем пак заедно. Създадени сме да бъдем заедно - фенове, журналисти, ръководители, футболисти".

Нови три положителни резултата за COVID-19 в ЦСКА 1948

Нови три положителни резултата за COVID-19 в ЦСКА 1948

Карантината в клуба ще продължи

"Нещата, които заложихме като работа по време на подготовката, ги следваме стриктно. Не се отклоняваме. Има нови неща, които трябва да надградим. Работим в това нещо, следим го в контролите, но трябва време. Подкрепям думите на Балъков, че "бързаме - бавно". Изисква се в ЦСКА да побеждаваш. Когато носиш червената фланелка, закърмени си с тази идея, ти сам по себе си знаеш, че това е отговорност, която тежи и удоволствие, което не може да се измери. Моите амбиции са да се развивам и да помагам на всички в клуба. Колкото по-големи са мечтите на един човек, толкова по-големи са хоризонтите. Другото основно нещо е, когато има трудност, по най-бързия начин да анализираш и да продължиш", коментира треньорът.

"Пожелавам на феновете на ЦСКА да бъдат винати такива, каквито са. Те са неизменна част от нас. Ние разчитаме на тяхната подкрепа и ще се опитаме да не ги разочароваме, но трябва да знаят, че всички заедно трябва да вървим към върха. Радостните моменти са ясни, ще ги празнуваме. Но при трудните да ни е по-лесно. Искам да им носим поводи за радост", завърши Йордан Юруков.