250 събития у нас, два теча и чистене по празниците. Така НДК посреща Европредседателството.

Ресорният министър Лиляна Павлова и министърът на културата Боил Банов влязоха в ролята на екскурзоводи на медиите и представиха новите мокети, плочки, тавани по различните зали. Те бяха категорични, че на евролидерите ще се представят най-модерните и уникални помещения.

Течовете вече са отстранени. И до момента се правят обучения по мерките за сигурност. Ще се влиза със специални баджове с кодове за достъп до определените зони.

Павлова е готова за посрещане на лидери в ремонтирано НДК

Павлова е готова за посрещане на лидери в ремонтирано НДК

България - напълно готова за европредседателството, готови сме с политическите ангажименти, готови сме с експертно-аналитичната част. Готови сме!

45 милиона лева струва ремонтът на НДК. Медиите разполагат с две помещения за работа. В основната зала за пресконференции ще има 260 работни места.

Министър Павлова не е притеснена, че опозицията внася вот на недоверие преди официалното първо събитие от календара на председателството. Тяхно право е, както се изрази тя.

Евролидерите ще имат и обезопасена зона за пушене. От коментара й по време на разходката стана ясно, че денонощно се е работело по обновяването на НДК. Вход А6 ще е официалният за всички ВИП гости. Предвидена е стена за снимки на ръкостискания за евролидерите. Първи пред стената се ръкуваха Павлова и Банов.

Павлова с паралел между Търновската конституция и Европредседателството

Павлова с паралел между Търновската конституция и Европредседателството

"Слава Богу, свършихме делото, за което бяхме повикани", с тези думи на екзарх Антим I би искала да преде щафетата за европейско бъдеще на Австрия

Първата среща е на 11-12.01.2018. Самият министър на културата изтъкна, че се е наложило ведомството да се вмести в тези 45 милиона лева за ремонт, но той е доволен от качеството на дейностите, които не са спирали. Затова е и имало някои пропуски, които обаче своевременно са били отстранени.

Последният теч е отстранен в събота. Той е бил на място, което не е предвидено за ремонт. Детайлите се изчистват, уточни Банов.

12 милиона лева са похарчени за система за сигурност, която според него, е уникална за Европа. Отливка на лъв ще посреща евролидерите на парадния вход.

Няма по-добро място в Европа в момента, категоричен е министърът на културата.

България - Силициевата долина на Балканите, пожела Павлова

България - Силициевата долина на Балканите, пожела Павлова

Да използваме шанса, който ни се дава в тези турбулентни времена

От разходката на журналистите стана ясно, че редица произведения на изкуството са реновирани. Обектът представлява нещо уникално, похвали се Боил Банов. Ремонтиран е и централният вход на двореца.

Банов беше ясен, че в НДК ще продължат да се провеждат културни прояви по време на председателството.

Обновена е и основната зала за пленарни разговори, която по думите на Боил Банов също е уникална за Европа. Тя също се нуждае от довършителни дейности, тъй като, както журналистите видяха, в нея имаше и умрели хлебарки.

Снимка 329649

Източник: news.bg