Завърши ремонтът на 12 км участък от общо 52 км на АМ "Тракия" между п. в. "Белозeм" и п. в. "Оризово" в посока Бургас, съобщиха от АПИ. От утре продължава ремонта в същия участък, но в платното за София. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното трасе за Бургас.

Ремонтираният участък е от 156-ти км, след пътен възел "Белозем", до 168-ми км преди пътен възел "Оризово". Ремонтът се изпълнява от дружеството "Автомагистрали", с което Агенция "Пътна инфраструктура" има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала "Тракия". 12-километровата отсечка е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтните дейности в обновеното 12-километрово платно за Бургас започнаха в началото на октомври.

От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 70 км/ч.

Заради ремонтните работи в платното за София, пътуващите по АМ "Марица" от Свиленград към София ще могат да продължат по АМ "Тракия" като на п. в. "Оризово" се качат на АМ "Тракия" в посока Бургас и на п. в. "Чирпан" обърнат посоката към София.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел "Плодовитово" от АМ "Тракия" в посока София към третокласния път III-666 Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала "Тракия" при п. в. "Чирпан" и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между км 198-ми км и км 200. Очаква се строителните дейности на АМ "Тракия" да завършат най-късно до края на годината.