За първи път български дамски отбор по волейбол спечели медал от световно първенство. Ето какво заявиха главните действащи лица след триумфа на "младите лъвици" срещу Доминикана:

България грабна бронза на световното в Словения!

България грабна бронза на световното в Словения!

Момичетата на Тони Зетова измъкнаха шестсетова победа срещу Доминикана

Гергана Димитрова - капитан на България: "Спечелването на бронзовите медали е най-доброто, което можехме да направим. Не знам от колко години нямахме медал. Това е фантасично. Дойдохме да вземем медал и го направихме. Целта ни е постигната".

Антонина Зетова - старши-треньор на България: "Днешният мач беше много труден, защото тази генерация момичета нямат опита да играят в толкова важни мачове. Щастлива съм за тях, защото за последен път спечелихме медал преди 17 години на европейското първенство при жените. И женски отбор никога не е печелил медал от световно първенство. Много е важно за момичетата, заради огромната работа, която свършихме през лятото. Аз съм много доволна и щастлива днес".

Вагнер Пашеко - старши-треньор на Доминикана: "Искахме да спечелим, но не можахме. България игра много добре и мисля, че ние също играхме добре. Но момичетата бяха подтиснати, че загубихме една от най-важните си състезателки вчера. Все пак съм доволен от постигнатото. За тази генерация първенството беше много важно".

Йокати Перес - капитан на Доминикана: "Надявахме се да играем добре и да спечелим, но не можахме да го постигнем на терена. Българките успяха. Те се бориха за всяка топка, а ние не. Отборът, който се бори повече спечели".

Снимка 313089

Източник: fivb.com