Турнирът за Купата на България по волейбол при дамите ще се проведе от 21-ви до 23-ти декември в Стара Загора.

Левски победи Орион с 3:1

Левски спечели първия мач срещу Орион

"Сините" взеха аванс в 1/16-финал в турнира за Купата на претендентите

За разлика от миналия сезон, когато надпреварата се състоя след края на шампионата, сега е планирана в зимната пауза. В турнира ще участват първите шест отбора след първия полусезон.

Схемата на провеждане е на елиминации, като двойките бяха определени по "схемата на спиралата", широко прилагана във волейбола. Така първите два отбора от есенното класиране на дамската лига се класират директно за полуфиналите на 22-ри декември.

Тимовете от трето до шесто място ще започнат на 21-ви декември с мачове от предварителния кръг. И двата двубоя са много интригуващи. Новият тим на Берое ще играе с Раковски, за да бъде определен съперника на Марица за следващия ден. А Славия ще се опита да предотврати вечно дерби, като победи Левски във втората среща.

Финалът е на 23-ти декември от 15:00 часа и победителят ще добие квота за третия по сила европейски турнир - "Челъндж къп". Ако носителят на купата и шампионът, определен през пролетта са един и същи отбор, то мястото евротурнира отива за финалиста.

През миналия сезон Марица победи Славия на финала с категоричното 3:0 гейма.

Програма на турнира за Купата на България по воелйбол при дамите сезон 2018:
Предварителен кръг 21-ви декември, четвъртък: 17:00 часа: Берое - Раковски и 19:30 часа: Левски - Славия
Полуфинали 22-ри декември, петък: 17:00 часа: Марица - победител Берое/Раковски и от 19:30 часа: ЦСКА - победител Левски/Славия
Финал 23-ти декември, събота от 15:00 часа.