Днес още преди обяд от запад облачността отново ще започне да се увеличава и до вечерта на много места ще превали дъжд. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат и ще са по-интензивни. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Югоизточна България умерен южен вятър, който през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, по-високи в Югоизточна България до 30°, в София 21°-22°.

В планините облачността ще е значителна и на много места от запад на изток ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-северозапад и през нощта срещу четвъртък ще се усили. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 11°. През нощта срещу четвъртък с понижението на температурите над 2900 метра дъждът ще преминава в сняг.

Преди обяд по Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна и привечер ще завали дъжд. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 22° - 23°.