Днес ще се задържи предимно облачно. Това съобщават от НИМХ. 

На много места в страната ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област. Вечерта валежите ще намаляват по обхват и интензивност. В източната половина на страната ще духа силен, поривист южен вятър, в западната - слаб до умерен, след обяд ще отслабва.

В половината области на страната са обявени оранжев и жълт код за очаквани бурни ветрове и валежи. Оранжев е кодът за Кърджали и Смолян. Жълт е кодът за Бургас, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково и Ямбол. 

Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода, преобладаващите максимални ще са между 12 и 17 градуса.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1700 m - от дъжд. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад; след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6 градуса, на 2000 m - около 0 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава.