Времето в събота ще бъде слънчево и топло, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Ниска облачност или мъгла се очаква на места в Източна България в сутрешните часове.

През деня със слаб вятър от изток-североизток ще започне да прониква по-хладен въздух. В резултат на това дневните температури слабо ще се понижат.

Синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София около 31 градуса. По морето ще са по-ниски - 23-35 градуса.

На повечето места минималните температури ще са между 13 и 18 градуса. За столицата се очакват 16 градуса минимална температура.

Слънчево и топло ще бъде по Черноморието и планините. В сутрешните часове на места по морското крайбрежие ще има ниска облачност или намалена видимост. Ще духа и слаб, до умерен вятър от изток-североизток.

Температурата на морската вода ще е 22-24 градуса, а вълнението на морето - 2-3 бала.

Слаб и умерен североизточен вятър ще духа в планините.

Около 24 градуса ще са максималните температури на 1200 метра. На 2000 метра синоптиците прогнозират температури около 19 градуса.

Предупреждения за опасни явления за събота няма.

Според прогнозата на НИМХ температурите ще продължат да се понижават и в следващите дни. В неделния ден преди обед над източните райони ще има ниска облачност. Над останалата част на страната ще преобладава слънчево време.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще започне да се развива късно следобед в западните райони. На места там се очаква да превали и прегърми.

Превалявания ще има и в понеделник, като те отново ще са в западната половина. На места валежите ще са придружени от гръмотевици.

Над източната част на страната през по-голямата част от деня времето ще бъде предимно слънчево.

Предимно облачно ще бъде във вторник. На много места се очакват валежи, а в Източна България и гръмотевици. Прогнозираните максимални температури ще са между 19 и 24 градуса.