Колтън Сисънс отбеляза хетрик и Нешвил Предатърс се класираха за първи път на финал за Купа Стенли. Предатърс победиха Анахайм Дъкс с 6:3 и затвориха финала в Западната конференция с 4-2 победи. Нешвил се класираха на осмо място през редовния сезон в своята конференция.

Питсбърг на победа от финал след разгром над Отава

Питсбърг на победа от финал след разгром над Отава

Пингуинс вкараха четири безответни гола в първата част

Оустън Уотсън  и Сисънс вкараха два гола в първата третина. Ондржей Касе върна едно попадение във втората част. С нов гол на Сисънс и отговор на Анахайм, чрез Крис Уагнър и Кам Фаулър резултатът беше изравнен на 3-3 преди втората почивка.

Сисънс заби решителната шайба с рязък удар и накара "патоците" да се хвърлят в тотални атаки в края на мача. Филип Форсберг и Оустън Уотсън се разписаха на празна врата и оформиха крайното 6-3.

Пекка Рине отново изигра много силен мач на вратата на Нешвил. Той отрази 38 шайби. Джонатън Берние спаси само 12 удара на вратата на Анахайм. Гостите надстреляха Предейтърс с 41 срещу 18 удара.

Победителите ще играят на финал срещу по-добрия от двубоя между Питсбърг и Отава. Там "пингвините" водят с 3-2 победи. Първият мач ще бъде на 29-ти май и в него Нешвил ще гостува.

Снимка 295276

Източник: GettyImages