Българският биатлонист Владимир Илиев направи второто най-бързо бягане в преследването проведено в германския курорт Рухполдинг. Илиев финишира 12-ти, след като стартира от 28-ма позиция.

Илиев направи две грешки в първата стрелба от положение легнал, но след това не допусна повече отклонения от мишената, като в същото време стреляше много бързо. Само германецът Бенедикт Дол бягаше по-бързо, но той се класира зад българина.

Другият наш представител Красимир Анев финишира на 30-то място.

Победител стана „доминатора" този сезон Мартен Фуркад от Франция. Той стартира с огромна преднина, но направи три грешки във втората и третата стрелба. По-добрата му тактика и бързата четвърта стрелба му донесоха победата.

Норвежецът Емил-Хегле Свендсен се класира след безгрешна стрелба. Свендсен вече не е толкова бърз като в миналото и не можа бегово да се противопостави на Фуркад.

На трето място финишира чехът Михал Кръчмар, който стартира 29-ти точно след Илиев. Чехът спечели финалния спринт с руснака Антон Шипулин. Майтапчиите твърдят, че щял да води на кръчма своите приятели.

Владимир Илиев: Биатлонът тепърва ще става популярен в България

Владимир Илиев: Биатлонът тепърва ще става популярен в България

"Впечатленията ми от Тюмен са отлични"

Голяма глупост сътвориха германците Арндт Пфайфер и Симон Шемп, които стартираха четвърти и пети. Те се сблъскаха и паднаха, с което компрометираха шансовете си за качване на почетната стълбичка.