Близо 10 000 са вече починалите от коронавирус във Великобритания, след като здравните служители съобщиха за още 917 смъртни случаи в болница в събота.

Почти 80 000 са с положителна проба за вируса, включително и премиерът Борис Джонсън.

Припомняме, че той бе приет в болница и се възстановява.

Борис Джонсън продължава да се подобрява

Борис Джонсън продължава да се подобрява

Това потвърдиха от кабинета му

55-годишният Джонсън бе приет за първи път в болница в неделя вечер за тестове, за които Даунинг стрийт настояваше, че са предпазен ход.

Той бе тестван положително за коронавирус преди две седмици и страда от устойчива висока температура преди приемането му.

Даунинг Стрийт излезе с изявление, в което се казва, че Джонсън е в състояние да ходи отново, но въпреки това възстановяването му "едва започва" и че ще възобнови служебните си задължения само по съвет на лекарите си.

Припомняме, че в началото той бе сред привържениците на изграждането на групов имунитет вместо налагане на строги мерки.

Впоследствие обаче Лондон пое друг курс.

Великобритания под блокада до май

Великобритания под блокада до май

Очаква се министрите да го оповестят днес

Обединеното кралство наложи блокада преди три седмици в опит да ограничи разпространението на вируса, а министрите настояват британците да спазват забраната за социални събития през Великденския уикенд.

"Хората трябва да останат у дома, освен ако няма много основателна причина да не го правят", каза здравният министър Мат Ханкок, който също бе под карантина заради положителна проба.