10 деца са пили от течност за автомобилни чистачки.

Служител от медицински център в Арканзас по грешка е сложил течността в хладилника, след което я сервирал, съобщиха от болничното заведение.

Докторите са изчислили, че децата на възраст между 2 и 7 години, са изпили по около 30 мл. от течността преди да осъзнаят, че вкусът й е неприятен.

Това съобщи педиатър от отделението по фармакология и токсикология към арканзаската детска болница в Литъл Рок Лаура Джеймс, цитирана от АП.

Само едно от децата е било хоспитализирано днес сутринта, след като изследванията са показали наличие на метанол в кръвта. Метанолът е силно токсичен алкохол, който може да доведе до изпадане в състояние на кома или да причини слепота, посочват специалистите.

„Това, което знаем, е, че служителят от медицинския център, след като е пазарувал, се е върнал с много различни продукти", съобщи още Лаура Джеймс.

„Този продукт по грешка е бил сложен в хладилника. Служителят в центъра го е сбъркал с безалкохолната напитка Kool-Aid".

Все още не е ясно кой е оставил течността за чистачки в хладилника на дневния център. Очаква се следователи да пристигнат на мястото на инцидента, където ще проведат разследване.