14 души са ранени при нападение с нож в автобус в град Любек, Германия.
Някои от пострадалите са със сериозни наранявания, съобщи BBC.

Властите в северната германска провинция Шлезвиг-Холщайн съобщиха, че е предприета мащабна полицейска операция във връзка с нападението.

Извършителят е задържан.

Снимка 369481

Източник: EPA/БГНЕС

Говорителят на полицията в Любек заяви, че при нападението няма убити хора. 

Районът около автобусната спирка, където е станало нападението, е отцепен. Полицейското присъствие в квартала е засилено.

Арестуваният нападател е 34-годишен гражданин на Германия. Той е роден в Иран и живее в Любек от години, пише "Ройтерс".

Властите в Германия информираха, че няма данни и основания да се смята, че нападателят е терорист или политически радикализиран. Въпреки това районният прокурор е заявил, че мотивите за нападението не са изяснени. Обвинението не изключва възможността атаката да е терористичен акт.

Стана ясно още, че нападението е станало в 13.47 часа местно време, когато автобусът е бил пълен. Нападателят е бил заловен от полицаи, които са били на мястото на деянието. 

Според разказ на свидетел нападателят започнал да пробожда с нож хора, след като пътуващ в автобуса станал, за да предложи мястото си на възрастна жена. Тогава задържаният го наръгал с нож в областта на гърдите.