Най-малко 16 деца са били простреляни, някои от тях фатално, от началото на протестите срещу расизма в  Съединените щати, последвали убийството на афроамериканеца Джордж Флойд и други чернокожи при опит за арест.

Редица градове в страната са претърпели скок на престъпността през последния месец, твърди Daily Caller, позовавайки се на доклади.

Един от най-скорошните инциденти е убийството на Сикория Търнър, 8-годишна черна жителка на Атланта, която е застреляна на четвърти юли уикенда, докато се намира в кола с майка си.

Тръмп удари крайната левица и медиите за 4 юли

Тръмп удари крайната левица и медиите за 4 юли

Похвали се с предстоящата победа над коронавируса

Съобщава се, че инцидентът е станал в близост до района, където Райшард Брукс е застрелян от полицейски служител в Атланта миналия месец, когато се опитва да избегне арест.

Губернаторът Брайън Кемп обяви извънредно положение в Джорджия и разреши разполагането на до 1000 военнослужещи от Националната гвардия в отговор.

Според анализа на Daily Caller, най-малко седем деца са застреляни в Ню Йорк от юни, включително непреднамерената стрелба с пистолет към 7-годишно момиче в Ийст Харлем.

17-годишната баскетболна звезда Брандън Хендрикс е убит на 28 юни в Бронкс, докато е на барбекю, само няколко дни след дипломирането си в гимназията.

Припомняме, че много от протестите прераснаха в насилия и вандалски акции. Стигна се до поругаване или преместване на паметници на исторически личности, които подкрепяли робството.

Властите обвиниха крайнолеви групировки, че провокират насилието.

Приета бе обаче реформа в полицията, която трябва да редуцира употребата на насилие срещу цивилни.