Атентат 20-годишен студент е извършил терористичния акт в търговския център “Мирамани” в предградие на финландската столица Хелзинки. Това съобщиха на пресконференция представители на полицията.

Все още не е известен мотива за това кърваво самоубийствено престъпление.

Седем души, сред които и едно дете, са жертвите на експлозията, която избухна снощи - 11 октомври в търговския център в предградието Вантаа. Ранените са поне 80, като някои от тях са в тежко състояние и съществува опасност броят на жертвите да се увеличи, съобщи RFI.

Още от самото начало финландските власти предположиха, че това е криминален акт, довел до най-смъртоносния взрив във Финландия от десетилетия насам

Експлозията избухна вчера в 19.30 часа местно време (16.30 GMT), във време, когато търговският център е бил пълен. Взривът е дошъл от витата стълба между втория и третия етаж на огромния търговски комплекс. Нанесени са щети на площ от 300 квадратни метра.

В този час, в един от най-големите търговски центрове в страната са пазарували около 2 000 души - центърът “Мирамани” във Вантаа, предградие на 15 километра северно от столицата, има 138 магазина и ресторанти.